Ingroeiende teennagels

Een ingroeiende nagel is een nagel die dreigt in te groeien, maar welke geen actieve tekenen van ontsteking vertoont. De nagelwal kan wel erg rood en pijnlijk zijn en U voelt mogelijk een forse drukpijn.

Ook kan er eelt of een likdoorn in de nagelwal voorkomen. Het ingroeien kan bij alle nagels voorkomen, en is vaak het gevolg van een verandering in de stand van de tenen, of tengevolge het dragen van te krappe schoenen.

Therapie:

- De nagel wordt schoongemaakt, goed geknipt en onderlegd met copuline of smig om de nagelrand drukvrij te maken zodat de klacht afneemt en de nagelrand tot rust kan komen.

- Nagelprothese: de ingroeiende hoeknagel wordt weggeknipt en gecorrigeerd met een nieuwe kunstnagel (All in one sculpture reparatiegel.) 
De gelnagel begeleid de ingroei, ook bij risicovoeten.

- Deze oplossing is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld voetballers, die dikwijls te kampen hebben met ingroei. Bij deze behandeling kan er snel weer gevoetbald worden! .

Uiteraard wordt ook de oorzaak van de ingroei zo mogelijk opgespoord. en begeleid totdat het probleem onder controle is.
Tenslotte krijgt u van mij advies hoe ingroei voorkomen kan worden.

voor
tijdens
na